Burgervogelschieten 2023

Laden Evenementen

Word de Burgerkoning van Spaubeek op het Burgervogelschieten 2023!

Op zondag 1 oktober 2023 nodigt Schutterij St. Laurentius Spaubeek iedereen uit om deel te nemen aan het jaarlijkse Burgervogelschieten. Dit geweldige evenement brengt onze gemeenschap samen voor een dag vol plezier, spanning en gezelligheid. Wie zal dit jaar de felbegeerde titel van Burgerkoning bemachtigen en voor een heel jaar de trots van Spaubeek vertegenwoordigen?

Wat is het Burgervogelschieten?

Het Burgervogelschieten is een eeuwenoude traditie waarbij deelnemers met een buks schieten op een houten vogel, gemonteerd op een hoge paal. Degene die het laatste stukje van de vogel naar beneden schiet, wordt uitgeroepen tot Burgerkoning van Spaubeek. Een unieke eer die gepaard gaat met respect en waardering van de hele gemeenschap. Deelnemers van alle leeftijden kunnen zich aanmelden voor het schuttersfestijn. Voor kinderen tot 16 jaar is er speciaal de mogelijkheid om deel te nemen aan het Kinderkoning-schieten, waarbij ze met een luchtbuks hun schietvaardigheden kunnen laten zien. Een unieke kans voor de jonge schutters om zich te meten met hun leeftijdsgenoten en de titel van Kinderkoning te bemachtigen.

Waar en hoe laat?

De locatie van het Burgervogelschieten is het vertrouwde terrein van Schutterij St. Laurentius Spaubeek om en nabij ’t Hof van Sjpaubik aan de Musschenberg. We beginnen de dag om 14.00 uur (inschrijven v.a. 13.00 uur) met een feestelijke opening, gevolgd door de schietwedstrijden. Wees op tijd om niets van de spanning te missen!

Voorwaarde voor deelname:

Om deel te nemen aan het Burgervogelschieten is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit is een wettelijke vereiste.  Als je wilt deelnemen, zorg er dan voor dat je je identiteitsbewijs bij je hebt.

Familieplezier en gezelligheid

Het Burgervogelschieten is niet alleen voor de deelnemers, maar voor iedereen! Breng gerust je familie en vrienden mee om te genieten van de gezellige sfeer, leuke activiteiten en heerlijk eten en drinken op ons terrein. We hebben voor jong en oud verschillende activiteiten gepland, zodat iedereen zich kan vermaken. Er is Live muziek, een barbeque en een springkussen voor de kinderen.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan het Burgervogelschieten en kans maken om Burgerkoning of -koningin te worden? Schrijf je dan in via onze secretaris of kom op de dag zelf langs bij de inschrijfbalie. Kosten schietwedstrijden: Jeugd tot 16 jaar: Gratis. V.a. 16 jaar €5,00

Schutterij St. Laurentius Spaubeek kijkt ernaar uit om jullie allemaal te verwelkomen op het Burgervogelschieten 2023! Laten we er samen een onvergetelijke dag van maken. Tot dan!

Voor vragen of meer informatie, neem contact op via secretaris@schutterijspaubeek.nl

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant